Rólunk

Borostyán Eyyüttes
A Borostyán együttes a megzenésített versek műfaját műveli, amellyel nemcsak a hangszeres muzsikát, hanem a költészetet is népszerűsíti. Nevükkel a versek örökzöld értékét kívánják kifejezni. Sokszínű zenei világukat lírai hangulatú zenéjük jellemzi dzsesszes és meditatív elemekkel ötvözve a népzenétől a világzenéig.

Az együttes a magyar klasszikusok és a felvidéki költők énekelt verseit adja elő, valamint a megzenésített versei mellett a koncerteken világzenét – ír népzenét is szokott játszani saját feldolgozásban.

Az együttes tagjai a következő hangszereken játszanak: gitár, hegedű, fuvola, furulyák, ír furulya, basszusgitár, dob, bongó, cajon, perkák.
A Borostyán együttes eddig 3 CD-albumot adott ki (Ha itt születtél, Rév-Komárom vára, Üllői úti fák), valamint 2 dala szerepelt a József Attila centenárium alkalmából kiadott felvidéki verséneklők közös CD-albumán.

A Borostyán koncertjein több ismert zenész is közreműködött – Emmer Péter gitárvirtuóz, Nagy László Culó énekes, Farnbauer Péter zenész-producer-zeneszerző, Radványi Balázs a Kaláka együttes tagja, Holló Aurél az Amadinda együttes tagja, Rácz Csaba csellóművész.

Az együttes a Borostyán Fesztivál létrehozója és szervezője. 1995-től kerül évente megrendezésre, ahol a megzenésített versek, a világzene és a népzene mellett a komolyzene és a dzsessz is teret kap. Az elő zene arázsa igazi értékeket közvetít a hallgatóknak, színesíti és gazdagítja Komárom kulturális életét.
Borostyán Eyyüttes

TAGOK

NAGY ZSUZSANNA

NAGY ZSUZSANNA

HEGEDŰ, ÉNEK

NAGY LÁSZLÓ

NAGY LÁSZLÓ

GITÁR, ÉNEK

KÁNTOR KRISZTINA

KÁNTOR KRISZTINA

FUVOLA, FURULYÁK

HÁNTAI FERENC

HÁNTAI FERENC

BASSZUSGITÁR

HORVÁTH ÁKOS

HORVÁTH ÁKOS

DOB, ÜTŐHANGSZEREK

HOMOKI LÁSZLÓ

HOMOKI LÁSZLÓ

ÜTŐHANGSZEREK